viem, ze tych 140, to som dal latku trocha nizko, lebo s tak nizkym iq si vsetky z uvedenych moznosti musis pozriet niekolkokrat, aby si to pochopil. najlepsie so zivym komentarom niekoho viac osvieteneho. na 150 to obcas das, obcas nie. zalezi od treningu. od tych 160-170 to uz clovek pomaly chape sam. uz staroveki vedci vedeli, ze budu existovat mega popularne filmy, ktore ale >99% populacie nebude chapat. a einstein chapal vsetky filmy ktore videl.
@notmehofejk jj inception aj intersetellar sú super, mám rada aj ostatné zo spomenutých (okrem superhrdinoviek), ale nie sú to ani zďaleka moje úplne top.
čo je na týchto filmoch/seriáloch na nepochopenie?
Jednoduchý film/seriál, jednoduchý dej, nič nezrozumiteľné na tom nie je.
či pokiaľ to nie je ako pokemon, že každú vec čo spravia ešte raz vysvetlia, tak je to film/serial, ktorý treba pochopiť a tým pádom má viac fanúšikov s vysokým IQ?
@void to ani len nepoznam. to musi byt len pre nejaku elitu s iq >200...
@Azizi nie, je vedecky dokazane, ze existuje priama suvislost medzi pochopenim tychto filmov a iq. leaknute mensa iq testy na rok 2021 maju nadpolovicnu vacsinu otazok zameranu prave na pochopenie tychto filmov.
Z hraných seriálov by som asi vypichol "House of cards", ktorý síce nie je náročný na pochopenie, ale určite má ako primárnu cieľovku skupinu obyvateľov s vyšším intelektom.
Filmov by sa našlo celkom dosť, takto z prvej mi na um prichodia hlavne Lynchove filmy - či už Lost highway, Blue velvet, alebo Mullholand drive. Tarkovskeho Stalker určite tiež, Kubrickova Vesmírna odysea, aj Mechanický pomaranč.
@delica no hádal by som sa. Lebo presne, tbbt je pre ľudí, čo sú tak intelektuálne zaostali, že riešia prízemné veci akými sú humor a život. Matrix, na druhej strane, otvára podstatu toho, čo môže byt nad rámcom patetickej ľudskej existencie a presahuje to hranicu vnímania človeka. Čiže matrix je pre skutočne osvietených.
@melancholik akoze, nebudeme si klamat. ako pisem v @22 , ked nepochopis ani len tbbt, tak si strateny pripad. to je taky entry level do sveta intelektualnej zabavy, no stale je to zamerane len na tu najnizsiu vrstvu osvietenej elity, ktoru este zaujima humor. ale nic si z toho nerob, ludia ako ty su tiez doleziti ja, kedze chapem kazdy film na zozname, si uvedomujem lepsie nez ktokolvek iny, ze bez pomocnych stavebnych robotnikov by svet nemohol fungovat, cize nemusis mat strach, ze by som sa nad teba povysoval.
ešte že ten môj koment nebol miereny ani na neteba a ani na darka, ta kauza zo včera ide mimo mňa a neriešim ju..
ten seriál je ale strašná nuda aj keď tie vtipy človek chápe..keď si dáš do porovnania nejaký lepší scifi film a tento seriál tak je aj človeku s IQ 100 jasnejšie čo má vyššiu alebo pridanú hodnotu..
teória je len geekovska pozerina so slabými vtipmi .. ale to ti hovorí človek ktorému sa pacia vtipy z dva a pol chlapa takže si urob názor sam
@azizi Ahoj Azizi! K niektorým možnostiam si sa tu ešte osobitne nevyjadrila. Som si istý,že nielen ja netrpezlivo refreshujem toto fórum a čakám, kým sa vyjadríš ku všetkým jednotlivým možnostiam z tejto ankety fóra. Prosím, ponáhľaj sa! Zajtra cestujem do zahraničia a keď budem kvôli nebezpečenstvu v karanténe, nebudem môcť byť v počítači.
Ďakujem takto krásne ešte nikto nezhrnul všetko čo nemám rada..
Podľa mna sú to všetko slabé filmy/seriály, tak neviem či niekoho s takým iq to oslovi ale možno práve preto sa mne nič z toho nepáčilo, že nemám az take iq
mna, kedze nemam dostatocne iq a ovladaju ma zvieracie pudy, uplne bavil film new kids turbo. taky ulet som uz dlho nevidel... a smial som sa vkuse
proste nieco, co pohorsi Tribulu snad tak, ze spacha samovrazdu
Vyber filmu nema noc spolocne s inteligenciou XD Ale z toho co tam je je Joker dokonali a bezchybny. V ostatnych su stupidne faily ktore mozes prekusnut a nevnimat ich ale tiez nemusis
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Jednoduchý film/seriál, jednoduchý dej, nič nezrozumiteľné na tom nie je.
či pokiaľ to nie je ako pokemon, že každú vec čo spravia ešte raz vysvetlia, tak je to film/serial, ktorý treba pochopiť a tým pádom má viac fanúšikov s vysokým IQ?
@Azizi nie, je vedecky dokazane, ze existuje priama suvislost medzi pochopenim tychto filmov a iq. leaknute mensa iq testy na rok 2021 maju nadpolovicnu vacsinu otazok zameranu prave na pochopenie tychto filmov.
Filmov by sa našlo celkom dosť, takto z prvej mi na um prichodia hlavne Lynchove filmy - či už Lost highway, Blue velvet, alebo Mullholand drive. Tarkovskeho Stalker určite tiež, Kubrickova Vesmírna odysea, aj Mechanický pomaranč.
ten seriál je ale strašná nuda aj keď tie vtipy človek chápe..keď si dáš do porovnania nejaký lepší scifi film a tento seriál tak je aj človeku s IQ 100 jasnejšie čo má vyššiu alebo pridanú hodnotu..
teória je len geekovska pozerina so slabými vtipmi .. ale to ti hovorí človek ktorému sa pacia vtipy z dva a pol chlapa takže si urob názor sam
Podľa mna sú to všetko slabé filmy/seriály, tak neviem či niekoho s takým iq to oslovi ale možno práve preto sa mne nič z toho nepáčilo, že nemám az take iq
mna, kedze nemam dostatocne iq a ovladaju ma zvieracie pudy, uplne bavil film new kids turbo. taky ulet som uz dlho nevidel... a smial som sa vkuse
proste nieco, co pohorsi Tribulu snad tak, ze spacha samovrazdu
hint: pozerat zhuleny!